Våra tankar kring LPL Spring Vecka 4 dag 4

Under denna söndagsmorgon var det fullt ös i den kinesiska högstaligan LPL, under LPL Spring (LPL Betting).

Utan att gå in och analysera de två inledande mötena mellan Edward Gaming vs. Invictus gaming och OMG vs. Master3, kan vi kort och gott konstatera följande resultat ifrån dessa matcher spelade i ett bäst av tre format (Bo3):

EDG: 2 (Vinnare) vs. IG: 0 (Förlorare)

OMG: 2 (Vinnare) vs. M3: 0 (Förlorare)

Vici Gaming vs. Qiao Gu Reapers

Det tredje mötet, mellan hittills obesegrade Qiao Gu Reapers och det lite famlande Vici Gaming, känner vi dock att vi vill bjuda på en lite kort analys ifrån. Där fanns det många godsaker att plocka upp inför kommande matcher att betta på. Mötet var enligt oss det klart jämnaste och intressantaste under dag fyra även om det absolut förekom snöbollseffekter i matcherna mellan de två lagen.

Först matchen

I den första matchen tog Qiao Gu Reapers hem segern något som inte alls var speciellt oväntat bland diverse förstå-sig-påare och fans. Vid denna tidpunkt var det förmodligen få som trodde att vi skulle få se en uppryckning ifrån Vici Gamings sida, men i match två hände följande..

Andra matchen

..VG överraskade både oss och QG rejält i öppningen utav match 2 och tog tidigt en betryggande ledning genom ett väldigt smart och aggressivt spel, där inget av QG’s torn verkade nog säkert att ta skydd vid. VG utnyttjade sin gankningspotential till fullo genom att låta Twisted Fate (TF) göra det han gör bäst: pusha ut sin egen lane och därefter vara ett konstant globalt hot som är svårt att värja sig emot. Det kräver dock att TF får rätt uppbackning från sina lagkamrater, men det är en helt annan historia. VG visade även att de har kunskapen och tålamodet som krävs för att förvalta en ledning av denna sort mot ett såpass duktigt lag som QG. Med ett väldigt metodiskt spel lyckades VG sakta men säkert mala sönder QG till flisor. De kunde enbart se på och farma de creeps de hade möjligthet till i närheten av deras bas, där de fortfarande hade en del vision, medans avståndet till VG bara växte. Som mest var VG faktiskt uppe i en guldskillnad på 15000, en massiv summa på den här nivån och mot ett så pass bra lag som QG.

Match 2 slutade alltså i VG’s favör och de utjämnade därigenom till 1-1 i matcher.

Tredje och avgörande matchen

Efter förlusten var QG Reapers snabba att byta ut sin stjärnspelare UZI och på så vis blev det därför Pecos tur att visa sina skills på Ezrael istället. Med det sagt menar vi inte på något vis att lägga skulden i match två på Uzi, men med tanke på sin vinnareskalle, sitt minspel och den frustration han började uppvisa är det troligt att QG såg en rad fördelar med ett byte av sin ADC.

I picks och bans inför match 3 hade Qiao Gu Reapers lärt sig sin läxa och vägrade därför att återigen ge TF och Poppy till Vici Gamings Easyhoon (TF) och Dandy (Poppy), genom att banna TF och själva picka Poppy till sin egen toplaner V.

När den tredje och avgörande matchen väl rullade igång var det denna gång QG:s tur att inleda stark med 3-1 i kills och en guldledning på ungefär 1000 vid 10 minuter. Bara några få sekunder senare hälsade QG på VG:s Trundle upp vid toptornet och dök sedan det tappra trollet för ännu en kill och en ytterligare utökning av guldbeståndet.

Fortsatte med samma visa

På ett liknande sätt fortsatte sedan QG att visa upp att även de vet hur man backar upp varandra och hur man driver på ett blixtrande tempot i sina ganks och övergångar. Ska man peka på individuella spelarprestationer så var det främst Swift’s Lee Sin som skruvade upp och dikterade matchtempot med fantastiskt fina ganks. Men V’s Poppy och Doinb’s Viktor var också riktigt on point och de tre hade en rad tillfällen där de visade fantastiskt bra synergi och teamplay. Under tiden lyckades även Peco göra sitt jobb och farma på riktigt stabilt, mycket tack vare Mor’s Alistar som alltid tycktes vara rätt placerad för att se till så att hans ADC var utom fara.

Vid 20 minuter spelade noterade vi att det inledande guldförsprånget på 1.000 (vid 10 minuter) nu ökat till nästan 10.000 och även om guld inte är allt, så talade även resten av matchbilden samma tydliga språk.

Föll med fanan i topp!

En eloge ska dock ges till Vici Gaming som gjorde sitt bästa för att inte förbli passiva, genom att bland annat vid ett tillfälle sätta hård press på QG’s bot-torn även om detta försök till att slå tillbaka inte riktigt gick vägen. Vi skulle därför vilja påstå att även om Vici Gaming slutligen stod som besegrade föll de ändå med fanan i topp. Detta ger oss två viktiga styrkebesked för respektive lag att notera inför framtida matcher att betta på!

Styrkebesked ifrån båda lagen

När vi summerar för oss själva kommer vi fram till att Qiao Gu Reapers klart och tydligt har visat att man inte tänker låta sig påverkas av egna hjärnspöken på grund av en enstaka förlust. Vici Gaming i sin tur visade både att de faktiskt har potentialen att slå ett superlag som QG, men även att de har modet att försöka vinna även när allt går emot dom och de tvingas spela ifrån underläge.

QG: 2 (Vinnare) vs. VG: 1 (Förlorare)

/Leagueoflegendsbetting.se