De fem mest populära Esports-spelen

Den snabbt växande världen av konkurrenskraftiga videospel, eller esports, har till stor del möjliggjorts av internet och digitala streamingplattformar. De spel som spelas inom esports är vanligtvis flerspelarspel online som spelas på professionell nivå. Professionella esportsligor har bildats, turneringar hålls och miljontals dollar i prispengar kan vinnas.  

Vad gör ett videospel till en ”esport”?  

Det finns några nyckelelement som utgör esports. För det första är det spelen i sig själva. Dessa är vanligtvis snabba flerspelarspel som kräver sekundsnabba beslut och snabba reflexer. De mest populära spelen inom esport är first-person shooters (FPS), realtidsstrategispel (RTS) och multiplayer online battle arenas (MOBA).  

För det andra finns de professionella lagen och spelarna. Dessa lag är vanligtvis sponsrade av spelföretag eller andra varumärken, och de tränar i timmar varje dag för att finslipa sina färdigheter. Spelarna i dessa lag brukar skriva kontrakt och tjäna en lön, precis som traditionella idrottare. Slutligen finns det professionella turneringar. Dessa turneringar drivs vanligtvis av företag som Blizzard, Riot eller Valve, och prispotten kan vara värda miljontals dollar. Turneringarna lockar vanligtvis tusentals åskådare och sänds online.  

League of Legends  

League of Legends har konsekvent varit ett av de mest populära esportspelen under de senaste åren. Spelets popularitet beror delvis på dess enkla men strategiska spelupplägg samt dess ständigt växande lista med unika och kraftfulla mästare. Men det som verkligen får spelarna att komma tillbaka för mer är spelets tävlingsinriktade karaktär. Vare sig du spelar lättsamt med dina vänner eller försöker att klättra i graderna finns det alltid något på spel när du spelar League of Legends.  

DOTA 2  

Valves MOBA Dota 2 är ett av de mest populära spelen i världen, och dess tävlingsscen blir bara större. Med massiva turneringar som The International som erbjuder enorma prispotter är det inte konstigt att så många spelare dras till det här spelet. Men vad är det som gör Dota 2 så speciellt? Låt oss ta en titt på några av de saker som gör det här spelet fantastiskt. För det första har Dota 2 en otrolig gemenskap. Oavsett var du går hittar du passionerade spelare som inte älskar något mer än att prata (och argumentera) om sitt favoritspel. Det spelar ingen roll var du går, oavsett om det är Reddit, Twitter eller det verkliga livet, Dota 2-spelare är ett vänligt gäng. Till skillnad från andra MOBA-spel, där spelarna kan vara ganska aggressiva mot varandra, är de flesta Dota 2-spelare mycket förstående mot varandra, och det finns till och med en hjälpsam Reddit-sida för nybörjare. Men samtidigt kommer du aldrig att hitta en mer solid gemenskap som är redo att stötta dig när du behöver det.  

Counter-Strike: Global Offensive  

Det råder ingen tvekan om att Counter Strike: Global Offensive är ett av de mest populära NZ-sportspelen. Med över 30 miljoner spelare världen över är det en av de största gemenskaperna inom spelbranschen. CS: GO har en lång historia som går tillbaka till dess lansering 2012. Sedan dess har det spelats i några av de största turneringarna och evenemangen runt om i världen. Spelet har fortsatt att växa i popularitet och fler spelare deltar varje dag. Om du vill ge dig in i esport finns det inget bättre ställe att börja på än CS:GO.  

Overwatch  

Overwatch är ett av de mest populära esportspelen, och det är av goda skäl. Det snabba förstapersonsskjutspelet har en mängd unika karaktärer med egna förmågor, vilket ger ett spännande och strategiskt spelande. Dessutom gör dess livfulla tecknade grafik det till ett av de mest visuellt tilltalande spelen som finns. Det är inte konstigt att det är så populärt! Och nu när Overwatch 2 är ute finns det ännu fler skäl att spela detta beroendeframkallande skjutspel.  

Spelet innehåller ett brett utbud av unika hjältar, alla med sina egna otroliga krafter och förmågor. Spelarna måste arbeta tillsammans som ett lag för att förstöra fiendens bas och vinna spelet. Overwatch är ett av de mest populära e-sportspelen i världen. Tusentals spelare tävlar i onlineturneringar för en chans att vinna prispengar och ära. Spelet är spännande att titta på och ännu mer spännande att spela. Oavsett om du är en tillfällig spelare eller en hardcore tävlingsspelare är Overwatch ett utmärkt spel att ge sig in i.  

Valorant  

Valorant är en esport som är relativt ny på scenen. Det har dock redan gjort ett stort intryck och anses vara ett av de mest populära esportspelen. Det är ett tävlingsinriktat skjutspel i första person som ställer två lag med fem spelare mot varandra. Målet med spelet är att få fler poäng än det andra laget, antingen genom att eliminera alla spelare i det andra laget eller genom att placera och detonera en bomb.  

Valorant har ett stort antal anhängare och spelas av personer på alla nivåer. Det är också ett av de få e-sportspel som kan spelas på både PC och Mac. Detta gör det tillgängligt för ett stort antal människor. Valorant är ett spännande och fartfyllt spel som garanterat kommer att hålla dig på tårna. Det är ett utmärkt spel för både avslappnade och tävlingsinriktade spelare.