En tillbakablick på årets Worlds (2017)

Som du säkert redan förstått kommer dagens inlägg att behandla händelserna under årets spektakulära Worlds-turnering, som fortfarande lämnat delar av LoL-communityn i stor chock! Vi vill dock även ta tillfället i akt och be om ursäkt för hur inaktiva vi varit med skrivandet och våra lol betting tips här på Leagueoflegendsbetting.se under det senare året. Att påstå att vi varit lite lata med bloggandet är enbart en stor underdrift, något som vi förhoppningsvis kan få rätsida på under 2018. Låt oss nu dock snabbt ta oss vidare från våra tråkiga tillkortakommanden och till det ni alla är här för – en tillbakablick på årets Worlds, 2017!

Fina insatser överlag

Det var många lag som tränat hårt inför årets upplaga av världens mest prestigefyllda LoL-turnering och som därigenom också gjorde bra ifrån sig med en rad fina plays under de matchserier som vi fick bevittna. Metat skiftade som förväntat en del mellan de olika regionerna precis som det alltid gjort, men kanske inte lika markant som vi fått bevittna under tidigare säsonger. Tids nog var det dock två lag som sållade sig från mängden genom att visa sig snäppet vassare än alla andra. Två lag från Korea, som båda varit i precis samma läge för ganska så exakt ett år sedan… Vi talar självfallet om SKT1 och Samsung Galaxy, som än en gång alltså ställts öga mot öga mot varandra att göra upp om titeln som världens bästa League of Legends-lag.

Finalen – SKT1 vs Samsung Galaxy

Inför finalen snackades det flitigt om Samsung Galaxy skulle ha någon chans att faktiskt besegra de förra världsmästarna, men även om matchen i matchen mellan de båda mid-spelarna Faker och Crown. Förra årets förlust tog hårt på Crown, men han hade samtidigt svurit på att redan detta år lyckas hämnas på Faker, något som på sätt och vis blev sant. Samsung Galaxy hittade nämligen ett sätt att plocka isär SKT1 som förhindrade motståndarna från att dra nytta av sin största stjärnspelare och malde systematiskt ner torn efter torn, match efter match, som främsta fokus. Tids nog skulle finalen komma att bli en förkrossande seger där Samsung Galaxy med råge lyckades att ta revansch inför förra årets besvikelse med hela 3-0 i matcher. I slutändan var det till och med Faker som gick bort sig en aning, vilket därigenom satte punkt för “The Demon God” och hans stolta mannars framfart i turneringen. På så vis bevisade alltså Samsung Galaxy att det faktiskt är fullt möjligt att begrava den odödlige Faker, samtidigt som de därigenom satte den sista spiken i kistan och säkrade titeln som segrare av Worlds 2017!

/Leagueoflegendsbetting.se